• info@greencode.nl
  • Nijmegen, Nederland

Wat is een GVO?

GvO staat voor Garantie van Oorsprong en is een digitaal certificaat waarin staat waar de stroom is opgewekt. En dus een bewijs dat het groen is. Het is een certificaat waar staat hoe 1.000 KwH is duurzame energie die is opgewekt. Er staat in waar, wanneer en of het door een windmolen of een zonnepaneel is opgewekt.

GvO’s in de praktijk

Met een GvO kan een energieleverancier aantonen hoeveel energie die zij aan haar klanten levert duurzaam is opgewekt. GvO’s worden uitgegeven door de overheid en beheert via de onafhankelijke partij Certiq.

Als ondernemer kunt u deze GvO’s zelf kopen onafhankelijk van uw energieleverancier. Zo heeft u direct aantoonbaar inzicht en beheer over uw groene stroom. Als u GvO’s aanschaf krijgt u deze inzichtelijk via een online rekening bij Certiq.

Nederlandse versus Europese GvO’s

Uiteraard proberen we met zijn allen duurzame energie op te weken in Nederland, vandaar dat het merendeel van de certificaten Nederlands zijn. Echter wekt Nederland nog niet voldoende duurzame energie op om de gehele markt duurzaam te maken vandaar dat het ook wenselijk is buitenlandse certificaten toe te voegen aan de portefeuille.

Meer info www.greencode.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *